5 Interior Design Trends to Watch Out For in 2021

5 interieurtrends om op te letten in 2021

U hoeft mij niet te vertellen dat dit jaar een vreemd jaar was. Nu de huidige toestand van de wereld in de nabije toekomst zal voortduren, zullen we de komende maanden misschien allemaal veel tijd thuis doorbrengen. Dit zal waarschijnlijk leiden tot herinrichtingsideeën en maak je geen zorgen, we staan klaar om je onze selectie van de komende trends te geven waar je op moet letten.

Het lijkt erop dat de overheersende thema's van alle trends die we kunnen zien opduiken, een sterk, betrouwbaar gevoel oproepen om de onvoorspelbare veranderende wereld tegen te gaan, en verre vibes om ons te helpen ontsnappen zonder te reizen. Ik weet zeker dat je het na het lezen met jezelf eens zult zijn dat de nadruk zeker op huiselijk en vakantie komt te liggen.


Plezier

U zult blij zijn te horen dat de scandinavische invloeden blijvend zijn! In overeenstemming met het huiselijke gevoel, is Hygge (uitgesproken als heu-gah) minder van de strakke, vlakke kleuren die we eerder hebben gezien en meer van een echte Scandinavische huisstijl met smaakvolle patronen.

Als je nog nooit van Hygge hebt gehoord en deze look wilt creëren, denk dan eens na over je bestaande kijk op Scandinavisch design en combineer dat met een alpineskichalet - je bent er al grotendeels! Ons favoriete item uit deze stijl moet deze heerlijke stoel zijn van Smithers van Stamford.

De Scandinavische stijl die we allemaal kennen en waar we van houden, heeft nu een echt knus tintje, waarbij lichte houtsoorten worden vervangen door donkerdere, sterkere houtsoorten en comfortabele materialen rondom. De overzichtelijke, schone ruimtes zijn nog steeds een must, maar ze worden geaccentueerd met warme haarddekens en bijna Alpenpatronen.


Cottage Chic

Net als de Hygge-trend, komt het cottage-leven terug voor 2021. Met gedurfdere bloemenpatronen dan zijn Scandinavische tegenhanger, is cottage chic huiselijke troostende patronen om een stijlvolle nostalgie op te roepen. Deze stijl verschijnt als een opvolger van het shabby chic-fenomeen, maar met minder shabby en meer boerenbloemen. Een supereenvoudige manier om deze stijl in je huis te introduceren, zijn kussens. Je neutrale bank mag blijven staan en deze fantastische kussens van Elli Mae Kussens kan al het werk voor u doen!



Verre Eilanden

2020 zag veel bladeren en planten, en dit gaat het komende jaar door, maar met vakanties die mogelijk nog een jaar uit het raam zijn, willen we een zachte herinnering aan de tropen in huis halen. Er zijn veel manieren om dit te doen, maar als je echt trendy wilt zijn, kun je je eigen meubels bekleden met vinyl met palmbladpatroon. Hieronder staat een salontafel bedekt met het 'Copacabana'-ontwerp van restowrap. Tropische palmbladeren om de vakantiesfeer in huis te halen

A coffee table covered with restowrap's Copacabana botanical tropical leaf design

 

Aardse tinten

Het komende jaar zullen warme, geruststellende kleuren en herinneringen aan het voorspelbare worden gebruikt. Wat is er betrouwbaarder dan de grond waarop we lopen? Ooit de trendsetters, Farrow & Ball's Joa Studholme schreef over hun kleurentrends voor 2021, waaronder Deep Reddish Brown, Tanner's Brown en Preference Red. Dit komt overeen met Dulux’s kleur van het jaar 2021 ‘Brave Ground’; Een meer letterlijke titel voor waar we allemaal naar zullen verlangen. Zie hieronder voor F&B's voorkeur voor rood verwarmen van een prachtig vormgegeven keuken.



Als we uitkijken naar de lente en zomer, zullen we waarschijnlijk allemaal veel tijd in onze tuinen doorbrengen. Met de donker getinte rotan meubelen van Huis van Glitter & Glamour je kunt deze aardse tinten ook buitenshuis dragen.



etsen

We hebben een grote opkomst gezien in potloodachtige kunstwerken, met name met exotische dieren en bomen. De monochrome look is helemaal in, en deze tijdloze stukken kunnen worden gecombineerd met bijna elke stijl van huis. Als je echt een statement wilt maken met een geëtste stijl, ga dan all-in met een muurschildering van WallpaperMural.com - bekijk de volledige Etched-collectie hier. Hieronder zien we een geëtste muurschildering in combinatie met klassieke Scandinavische meubels.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ 

We hebben een ontwerp gemaakt met smaken van deze trends om te laten zien hoe ze kunnen worden gekoppeld. Hoewel het een nogal rommelige foto is, zouden deze items verspreid over de hele kamer goed samengaan. Met cottagecore kussens van Elli Mae Cushions, a muurschildering van WallpaperMural.com, de mooie hygge chair van Smithers of Stamford en een vinyl tafelkleed van restowrap.com, dit laat zien dat je je niet aan slechts één van deze stijlen hoeft te houden, omdat ze nauw met elkaar verbonden kunnen zijn.

Room containing all mentioned styles

Terug naar blog